Η κλίμακα της ντροπής

Τη μέρα που άνθρωποι καίγονται ζωντανοί στα σπίτια τους, τα οποία δεν έχουν ρεύμα, στην Αθήνα του Σύριζα της αντιμετώπισης της “ανθρωπιστικής κρίσης”, φτάσαμε να διαβάσουμε και την πρόταση του βουλευτή του Σύριζα Α. Τριανταφυλλίδη για την επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία.

Πριν συνεχίσουμε ας διαβάσουμε μαζί μερικά αποσπάσματα από το άρθρο του Τριανταφυλλίδη:

  • Εκπαιδεύουν μάχιμους εκπαιδευτικούς με όνειρο και φιλοδοξία να είναι μέσα στην τάξη οι δάσκαλοι – παιδαγωγοί έτσι ώστε να κερδίζουν κάθε μέρα την αναγνώριση των μαθητών τους; (σαν την αναγνώριση με την προσφώνηση «Oh captain, my captain», που κέρδισε ο καθηγητής Τζον Κίτιγκ από τους μαθητές του, στον «Κύκλο των χαμένων ποιητών»;

  • Αναλυτικότερα τα ωρολόγια προγράμματα του σχολείου διευρύνονται στις 40 διδακτικές ώρες (5 μέρες Χ 8 ώρες για τους μαθητές) και οι εκπαιδευτικοί που τα υλοποιούν, χωρίς καμία αύξηση του ωραρίου τους, θα έχουν πλεονάζουσες αποδοχές από τη συνδρομή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μέσα από μια διαδικασία δίκαιης – αναλογικής επιβάρυνσης με βάση τη φορολογική τους δήλωση.
  • Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών Χ 60 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη – άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ τον χρόνο. Επιβάρυνση για κάθε μαθητή /οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ Χ 10 μήνες = 600 ευρώ τον χρόνο. Οι δύο καθηγητές αριστείς που αναλαμβάνουν και διεκπεραιώνουν τις 40 ώρες λαμβάνουν το bonus των 600 ευρώ τον μήνα ο καθένας, ήτοι 6.000 ευρώ τον χρόνο. Τα εναπομείναντα 3.000 ευρώ αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κ.λπ.

Φυσικά αυτά τα μικρά αποσπάσματα δεν μπορούν να μεταφέρουν το μεγαλείο της σκέψης του Καπετάν Αλεξάνδρου, αλλά νομίζω ότι μπορούν να προϊδεάσουν τον αναγνώστη. Αν έχετε το ψυχικό σθένος να διαβάσετε και το υπόλοιπο άρθρο μπορείτε να το βρείτε εδώ, αλλά σας προειδοποιώ είναι μεγάλο, κουραστικό και βρίθει συριζαϊσμών(θεωρίες πολιτικής οικονομίας του Σύριζα), θολής σκέψης και τσιτάτων.

Δεν θα μπούμε καν στην συζήτηση, γύρω από το αν είναι ηθικό το να ζητάς δίδακτρα για την παροχή της δημόσιας, δωρεάν, εκπαίδευσης. Αν δεν ξέρετε(ναι, αυτό το θέμα είναι ασπρόμαυρο) δεν με ενδιαφέρει να σας πω.

Ενδιαφέρον στον πρόχειρο υπολογισμό που κάνει ο καπετάν Αλέξανδρος στο τρίτο απόσπασμα που παραθέσαμε είναι ότι χρεώνει 120 ευρώ τους εύπορους μαθητές, 0 ευρώ τους άπορους και βγάζει τον μέσο όρο χρέωσης ανά μαθητή τα 60 ευρώ. Σαν συμπέρασμα από τα παραπάνω, βγάζουμε ότι ο Καπετάνιος θεωρεί πως η αναλογία των ευπόρων προς απόρους στα 25 παιδιά του τμήματος, είναι 1:1. Δηλαδή, αν πούμε ότι υπάρχουν περίπου ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι στην Ελλάδα, υπάρχουν και ενάμισι εκατομμύριο εφοπλιστές, ώστε να πληρώσουν τα μάξιμουμ δίδακτρα.

Μερικές ώρες μετά την δημοσίευση αυτού του άρθρου και αφού βούιξε ο τόπος, ο Σύριζα άρχισε ως συνήθως, με διάφορους τρόπους να τα μαζεύει.

Στις 18:05, η Αυγή αναρτά ένα άρθρο με τον τίτλο “Α.Τριανταφυλλίδης: Πλήρης παραποίηση και διαστροφή των απόψεών μου” όπου ο ίδιος ο Καπετάνιος μας λέει:

Πουθενά στο κείμενο των δύο άρθρων μου δεν υπάρχει ο όρος δίδακτρα. Χρησιμοποιώ τη φράση «συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με αναφορά σε συγκεκριμένο παράδειγμα». Αν το παράδειγμα που χρησιμοποιώ, για να υποδηλώσω με σαφήνεια την ενισχυτική διδασκαλία, δεν είναι το ενδεδειγμένο, στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, εντός του οποίου αρθρογράφησα, αναμένω τον αντίλογο.

Όπου μαθαίνουμε ότι αφού δεν τα χαρακτήρισε το 60ευρο δίδακτρα αλλά κάπως αλλιώς, τότε δεν πειράζει να ζητάει λεφτά από τους μαθητές για την δωρεάν, δημόσια, παιδεία τους, την οποία οι γονείς τους ήδη πληρώνουν με τους φόρους τους.

Φυσικά αυτό δεν ήταν το τέλος. Ακολουθώντας τακτικές ασπόνδυλου, ο Σύριζα, αφού αισθάνθηκε την γνώριμη δυσφορία της ξεφτίλας, προσπάθησε να διαχωρίσει την θέση του από τον βουλευτή του, μέσω της συνέντευξης του Π. Ρήγα Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, στον Real FM. Ο οποίος, όπως μας μετέφερε η Αυγή στις 18:19 μέσα από το σχετικό άρθρο της “Π. Ρήγας: Κάθε βουλευτής παίρνει την ευθύνη για ό,τι δηλώνει”. Παραθέτω μερικά σχετικά αποσπάσματα:

Οι απόψεις του κ. Τριανταφυλλίδη είναι προσωπικές και ο κάθε βουλευτής παίρνει την ευθύνη για ό,τι δηλώνει» τόνισε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιόφωνο Real FM. «Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά είναι διαχρονικά υπέρ της αναβαθμισμένης δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης

 

Μιλώντας και με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, θα ήθελα να τονίσω ότι κάποια θέματα χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή από όλους όσοι εκφράζουν τις απόψεις τους. Να σημειώσω ότι ως Γραμματέας είχα διαφωνήσει και με το μέτρο που επέβαλε τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση γιατί έπληττε τα λαϊκά στρώματα

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εμφώλευση της αισχρότητας αυτού του άρθρου. Ο Π. Ρήγας πέρα από το ότι ρίχνει όλη την ευθύνη για αυτό το φιάσκο στον “λαγό” του κόμματός του, δράττεται της ευκαιρίας να διεκδικήσει τις δάφνες της στήριξης των “λαϊκών στρωμάτων” για τον εαυτό του.

Αυτά.

Advertisements

One thought on “Η κλίμακα της ντροπής

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s