Κατρούγκαλος: Μην τρέχετε, είμαστε φίλοι σας!

Σχεδόν ένας χρόνος έχει περάσει από την πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση, αλλά όσα έχουμε δει, μας κάνουν να αισθανόμαστε πως έχουν περάσει 20 χρόνια. Πράγματι, οι κυβισθίσεις, οι εξευτελισμοί και τα σκάνδαλα που έχουν λάβει χώρα τον τελευταίο χρόνο, αρχίζουν να συγκρίνονται με τα πέτρινα χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Αντί όμως αυτά να εξελίσσονται σε βάθος δεκαετίας, τα βλέπουμε να περνάνε μπροστά απ τα μάτια μας σε fast forward, λες και η κυβέρνηση βιάζεται να πετύχει ένα μίνιμουμ γραφικότητας πριν παραδώσει στον επόμενο.

Έτσι είδαμε σχόλια για γεμιστά και μακαρόνια, διορισμούς συγγενών και εξοπλιστικά κονδύλια να συμβαίνουν και να μην προλαβαίνουμε καν να τα χαρούμε. Δε χαρήκαμε αρκετά ούτε καν, την πρώτη φορά ίσως στην ιστορία της ανθρωπότητας, διαδήλωση κόμματος ενάντια στην κυβέρνησή του. Δε χαρήκαμε ούτε καν την προτροπή κυβερνητικού στελέχους, σε διαδηλώσεις και πορείες ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης. Αλλά στο θέμα Κατρούγκαλου και της «αναδιάρθρωσης» του ασφαλιστικού, τραβάμε μια κόκκινη γραμμή και αποφασίζουμε να το απολαύσουμε για όσο κρατήσει.

Για άλλη μια φορά λοιπόν την κυριακή που πέρασε ο Συριζα έδωσε τα ρέστα του στον δημόσιο λόγο. Αυτή την φορά σε μία συνέντευξη του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή της κυριακής.


 

Κατρούγκαλος: …Εμείς θέλουμε τον λαό να συμμετέχει ενεργά.

Δημοσιογράφος: Για την ώρα, η αντίδρασή του είναι να βγει στους δρόμους…

Κατρούγκαλος: Να βγει. Αυτά που υποστηρίζει ο κόσμος στους δρόμους είναι αυτά που υποστηρίζω κι εγώ. Αναδιανομή, υψηλότερες συντάξεις… Κι εγώ γι’ αυτά προσπαθώ να διαπραγματευτώ με τους θεσμούς. Προσπαθώ όμως να ισορροπήσω ταυτόχρονα ανάμεσα στην ανάγκη να έχει το συνταξιοδοτικό σύστημα αυτά τα χαρακτηριστικά και να τιθασεύσω τα ελλείμματα που υπάρχουν. Και η βασική μας διαφορά με τους προηγούμενους είναι ότι η δική μου η μεταρρύθμιση είναι αναδιανεμητική και κοινωνικά μεροληπτική για τους «από κάτω».


 

Θέλουμε να εστιάσουμε κυρίως σε αυτό το απόσπασμα, παρόλα αυτά, αν σας ενδιαφέρει να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της μακροσκελέστατης, γεμάτης ασυναρτησίες και ευφημισμούς συνέντευξης του Υπουργού, ακολουθήστε το παραπάνω λινκ. Εμείς εδώ θα είμαστε, θα περιμένουμε.

Ο Κατρούγκαλος λοιπόν μας καλεί την κυριακή να βγούμε στο δρόμο για το ασφαλιστικό. Την παρασκευή έγινε αυτό.

Άρα μπορούμε να συμπεράνουμε δυο τρία πραγματα.

  • Ο Κατρούγκαλος θέλει τις έμπρακτες διαμαρτυρίες των συνταξιούχων αλλά η ισορροπία ανάμεσα στα συμφέροντα των συνταξιούχων και στην “τιθάσευση των ελλειμμάτων” επιβάλλει ξύλο και χημικά σε άτομα τρίτης ηλικίας.
  • Ο Κατρούγκαλος μεροληπτεί υπέρ των “από κάτω”(τα παραπάνω βίντεο μας οδηγούν στο να εικάζουμε ότι οι συνταξιούχοι περιλαμβάνονται σε αυτήν την κατηγορία) με την “μεταρρύθμισή του”.
  • Ο Σύριζα ακολουθεί τις τακτικές των εξωγήινων από το παρακάτω βίντεο

Advertisements

3 thoughts on “Κατρούγκαλος: Μην τρέχετε, είμαστε φίλοι σας!

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s