Ένα νόμπελ για τον δήμαρχο της Κω

Ζηλέψαμε και ξεκινήσαμε και μεις μια συλλογή υπογραφών, για να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης, στον Δήμαρχο της Κω, κ. Κυρίτση. Και έχουμε επιχειρήματα, όχι αστεία.

1. Προστατεύει την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου

Οι αρχές του νησιού, έκλεισαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, το εγκαταλελειμμένο κτίριο Κάπταιν Ηλίας, το οποίο χρησιμοποιούσε οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα για την παροχή ιατρικής περίθαλψης των προσφύγων. Φρόντισαν επίσης να μην παραχωρήσουν κανένα άλλο κτίριο, δίνοντας απολύτως καμιά δικαιολογία για αυτή τους την ενέργεια, αφήνοντας τους πρόσφυγες εκτεθειμένους στις καιρικές συνθήκες.

2. Δεν είναι ρατσιστής

Σε συνέντευξή του στο ereportaz, ομολόγησε πως οι υγειονομικές υποδομές του νησιού, δεν αρκούν ούτε για τους 33000 κατοίκους του νησιού. Οι δύο παθολόγοι και η μία αιματολόγος του νησιού, αδυνατούν να προσφέρουν οτιδήποτε, όχι μόνο στους πρόσφυγες και στους τουρίστες, αλλά ούτε καν στους κατοίκους, διαλύοντας έτσι οποιεσδήποτε διαχωριστικές ανάμεσα σε ντόπιους και μετανάστες. Μην ανησυχείτε όμως, όπως δήλωσε ο ίδιος ο δήμαρχος, ούτε καν έχει επικοινωνήσει με το νοσοκομείο, οπότε άμεσα θα δρομοληθούν μηδενικές πρωτοβουλίες για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

3. Άλλαξε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον τουρισμό

Μέχρι τώρα, όταν ακούγαμε για τουρίστες, σκεφτόμασταν ανθρώπους που έρχονται από άλλες χώρες, διατεθειμένοι να αφήσουν το βαλάντιό τους για να απολαύσουν τις ομορφιές του τόπου μας. Ο δήμαρχος όμως στην ίδια συνέντευξη, έρχεται να αλλάξει τη στρεβλή άποψη που είχαμε, επισημαίνοντας πως οι εύποροι πρόσφυγες που έχουν λεφτά για delivery και ξενοδοχεία, διώχνουν τους πραγματικούς τουρίστες που έρχονται εδώ με τα λεφτά τους και μας καπαρώνουν τα delivery και τα ξενοδοχεία. Ναι, αλήθεια, αυτό είπε. Να το απόσπασμα:

Δημοσιογράφος: Όσον αφορά το ανθρωπιστικό μέρος, έχουν οι μετανάστες κάποια φροντίδα από σας;
Κυρίτσης: Από μας τι φροντίδα να έχουν;
Δημοσιογράφος: Ένα μπουκάλι νερό… ένα…
Κυρίτσης: Α… γι′ αυτά δεν χρειάζεται γιατί οι άνθρωποι έχουν οικονομική άνεση και παραγγέλνουν και από τα διάφορα delivery και απ” όλους.
Δημοσιογράφος: Έχουν οικονομική άνεση οι μετανάστες και παραγγέλνουν;
Κυρίτσης: Βεβαίως… Και μένουν και σε ξενοδοχεία όσοι είναι έξω… (!!!)
Δημοσιογράφος: Άρα υποστηρίζουν και τον τουρισμό του τόπου μας λέτε τώρα…

4. Θεράπευσε τη χολέρα

Ακόμα θυμόμαστε τα αναφιλητά του Χίου, για τη «χολέρα που μας έφεραν οι λαθραίοι». Η είδηση, που στους καχύποπτους ακούγεται κατασκεύασμα ακροδεξιών κύκλων, είναι στην πραγματικότητα η απόδειξη πως η Κως, σαν άλλη Κούβα, γίνεται το πρώτο νησί που θεραπεύει μια αρρώστια σε παγκόσμια αποκλειστικότητα. Έτσι ο Ολλανδός ασθενής, είχε νοσήσει και ιαθεί, πριν ακόμα το Μακελειό μεταφέρει την είδηση στο Στόχο, χρονικό διάστημα δηλαδή μερικών δευτερολέπτων.

5. Γιατί όχι;

Στην τελική γιατί να μην πάρει και ο δήμαρχος της Κω ένα Νόμπελ Ειρήνης? Τουλάχιστον αυτός δεν έχει εισβάλει σε κάποια χώρα, όπως έχουν κάνει άλλοι νικητές του διαγωνισμού, όπως ο Μπαράκ Ομπάκα και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει τη διαδικτυακή συλλογή υπογραφών, και ζητάμε τη βοήθειά σας.

Advertisements

3 thoughts on “Ένα νόμπελ για τον δήμαρχο της Κω

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s