Κεγκέρογλου: Τα ΙΚΑ που δεν πρόλαβα να κλείσω, είναι υποστελεχωμένα

Την προσοχή μας τράβηξε ο πρώην υφυπουργός Εργασίας, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, όπου τονίζει τα προβλήματα που προκύπτουν στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ Ηρακλείου λόγω της υποστελέχωσης με  προσωπικό.

Σίγουρα οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ αντιμετωπίζουν προβλήματα. Είμαστε βέβαιοι πως και και το ΙΚΑ Ηρακλείου είναι υποστελεχωμένο. Αλλά αυτό που μας κέρδισε, είναι η τρελίτσα που πουλάει ο κ. Κεγκέρογλου, ο οποίος αφού σαν υπουργός έκλεισε όσα υποκαταστήματα ΙΚΑ μπορούσε, τώρα έρχεται και κάνει πολιτική πάνω σε όσα του ξέφυγαν.

Ενδεικτικά, κάναμε ένα google search και στην πρώτη μόνο σελίδα αποτελεσμάτων βρήκαμε το παραχθέν κυβερνητικό έργο του κ. Κεγκέρογλου, μόνο στο νομό Ηρακλείου.

Υποβάθμισε το παράρτημα του ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου σε Γραφείο, το οποίο εξυπηρετούσε περισσότερους από 60.000 ασφαλισμένους του ΙΚΑ σε ολόκληρο το νοτιοανατολικό Νομό Ηρακλείου. Σε επιστολή του προς τον κ. Κεγκέρογλου, ο δήμαρχος της περιοχής αναφέρει ενδεικτικά: «Είναι σαφές ότι πρόκειται για αποφάσεις «του ποδαριού» που προωθούν τον συγκεντρωτισμό, αυξάνουν το πραγματικό λειτουργικό κόστος της εξυπηρέτησης του πολίτη, αυξάνουν το κόστος ζωής των πολιτών, δημιουργούν πολίτες δύο ταχυτήτων, μαραζώνουν περιοχές της ενδοχώρας κι επιτείνουν την ύφεση.»

Επιχείρησε την αναστολή του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Μοιρών στο νομό Ηρακλείου. Μετά από πρωτοβουλίες της «Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Μεσσαράς», ο Διοικητής του ΙΚΑ υποσχέθηκε πως η λειτουργία του υποκαταστήματος δε θα ανασταλεί, αλλά θα «μετεξελιχθεί». Η τύχη του υποκαταστήματος, αγνοείται.

Ανέστειλε τη λειτουργία του υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ηρακλείου στην οδό Αγίου Μηνά. Το Επιμελητήριο Ηρακλείου, τόνιζε εκείνη την περίοδο πως «η απόφαση της αναστολής λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος, θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι θα είναι πλέον αναγκασμένοι να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις εκτός Ηρακλείου.»Αναρωτιόμαστε και εμείς πράγματι, γιατί δημιουργούνται προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ στο Ηράκλειο, αλλά πιστεύουμε πως ο κ. Κεγκέρογλου θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

 

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s