Πλατσουρίζοντας στις σκέψεις του Χαραλαμπόπουλου

Διαβάζοντας Unfollow, πέσαμε πάνω σε άρθρο του κυρίου Χαραλαμπόπουλου που καταπιάνονταν με το ΚΚΕ. «Ποιον πείραξαν πάλι αυτά τα κομμούνια», αναρωτηθήκαμε και αρχίσαμε να διαβάζουμε με αγωνία. Προς έκπληξή μας, αυτή τη φορά, το ΚΚΕ δεν πείραξε κάποιον. Αντιθέτα, σύμφωνα με τον κ. Χαραλαμπόπουλο, προστάτευσε το Γιάννη Στουρνάρα, νυν πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδας και πρώην υπουργό Οικονομικών, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με το σκάνδαλο Siemens. Μείναμε άφωνοι, αλλά ο συντάκτης δεν είχε πρόθεση να φέρει ελαφρώς το θέμα και καταλήξαμε να διαβάζουμε πως «ο Παφίλης είναι ο καλύτερος σύμμαχος του Στουρνάρα», πως το ΚΚΕ δίνει «ένα τεράστιο συγχωροχάρτι γι’ αυτούς που υποτίθεται ότι είναι οι ταξικοί αντίπαλοι», ότι «καλύπτει τον Γιάννη Στουρνάρα», είναι μια «θρησκευτική αίρεση» και πως ελπίζει μια μέρα να «τρέχουμε όλοι μαζί γυμνοί στα λιβάδια». Απορημμένοι αλλά και γεμάτοι χαρά πως θα βρίσκαμε κάτι για να κατηγορήσουμε το ΚΚΕ και να μαζέψουμε κάποιο κλικ, αρχίσαμε να ψάχνουμε περισσότερο το θέμα.

Ο λόγος, για την ειδική μόνιμη επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, στην οποία κλήθηκε να εξεταστεί ο Γιάννης Στουρνάρας, για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που υπογράφηκε με τη Siemens, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των μαύρων ταμείων της σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τα θέματα αυτά, το σκάνδαλο της Siemens, η συνθηκολόγηση και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, έχουν αναλυθεί με πολύ αναλυτικό τρόπο από τον ίδιο τον κ. Χαραλαμπόπουλο, ξανά στο Unfollow. Άρθρα που κατά τη γνώμη μας, αποτελούν βιβλιογραφία για τον καθένα που θέλει να μάθει για το σκάνδαλο της Siemens και η εγκυρότητα των οποίων δε μας επιτρέπουν να θεωρήσουμε το συντάκτη τους, άλλον έναν κονδυλοφόρο της σειράς που ιδέα δεν έχει από εξεταστικές επιτροπές, τις διαδικασίες της βουλής, τον πολιτικό λόγο του κάθε κόμματος και τις ιδεολογικές του καταβολές.

Διαβάζοντας λοιπόν την τοποθέτηση του κ. Παφίλη στην επιτροπή για το θέμα «Από την πλευρά την δική μας θεωρούμε ότι είναι τεράστιο πολιτικό ζήτημα. Τον συμβιβασμό τον θεωρούμε απαράδεκτο, ξέπλυνε τη Siemens και στο οικονομικό και σε άλλες πλευρές. Και εφόσον με αυτό συμφωνούσε τότε και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, ιδού τώρα που έχετε την κυβέρνηση, προχωρήστε να ακυρωθεί ο συμβιβασμός και να κινηθούν όλες εκείνες οι διαδικασίες για να ξαναδιεκδικήσουμε αυτά που μας οφείλει η «Siemens» στο σύνολό τους.», αναρωτιόμαστε πού εντοπίζεται η «μεγαλοπρεπέστατη» στήριξη που παρείχε στον κ. Στουρνάρα, σε ποιά φράση αυτής της θέσης του μετατράπηκε ο κ. Παφίλης στον καλύτερο σύμμαχό του και τι άλλο περίμενε ο κ. Χαραλαμπόπουλος να συμβεί για να καταγγελθεί ο συμβιβασμός. Μπορεί κάποιοι να θέλαν να μπει μέσα ο Παφίλης και να αρχίσει να δέρνει φασίστες, να πετάει μολότωφ στο Στουρνάρα και να φύγει για το βουνό για ένα δεύτερο αντάρτικο. Αλλά αυτοί δεν είναι και αρθρογράφοι στο Unfollow, υποθέτουμε.

Δε σταματάει όμως εκεί ο κ. Χαραλαμπόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η φαντασιακή στάση του κ. Παφίλη, τον οδηγεί στο χιλιοειπωμένο συμπέρασμα, πως το ΚΚΕ τα ανάγει όλα στην ανατροπή του καπιταλισμού, ότι μέχρι την επανάσταση τίποτα δε μπορεί να αλλάξει  και πως η πρωτοπορία του κινήματος (δηλαδή το ΚΚΕ) οφείλει να αναδεικνύει τα θέματα διαφθοράς. Δε θα κρυφτούμε, μεγάλη σχέση με το μαρξισμό-λενινισμό δεν έχουμε, αλλά ξέρουμε το ΚΚΕ είναι ένα κομμουνιστικό κόμμα. Και από την πρωτοπορία του κινήματος που είναι οι κομμουνιστές, δεν περιμένουμε άναρθρες κραυγές και προσωπικές βεντέτες. Προτιμάμε η πρωτοπορία να αναδεικνύει τις αιτίες των προβλημάτων και όχι τις αφορμές. Και πράγματι χαιρόμαστε να βλέπουμε κάποιον να επισημαίνει, πως η διαφθορά που όλοι μαζί φαίνεται να καταδικάζουμε είναι σύμφυτη του καπιταλιστικού συστήματος το οποίο πρέπει να ανατρέψουμε, αντί να μας λένε, πως αν δεν ήταν ο Στουρνάρας υπουργός Οικονομικών, αλλά ένας καλός άνθρωπος στη θέση του, τα πράγματα θα ‘ταν καλύτερα. Προτιμάμε ακόμα να μαθαίνουμε, πως με το να φέρεις τον Στουρνάρα σε μια εξεταστική επιτροπή και να τον τραμπουκίσεις, πάλι δε θα πετύχεις κάτι, αφού η αστική δημοκρατία που τόσο αγαπάμε, απαιτεί νόμο ψηφισμένο απ’ τη Βουλή, για να αλλάξει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός που λοιδορούμε. Αλήθεια κ. Χαραλαμπόπουλε, δεν το γνωρίζατε αυτό μετά από τόσο μελάνι που ξοδέψατε γύρω από αυτό τον εξωδικαστικό συμβιβασμό; Μόνο σε μας φαίνεται ανέξοδη η προσωποποίηση ενός συστημικού προβλήματος;

Το αποκορύφωμα όμως του άρθρου, έρχεται όταν η φαντασιακή εκδοχή της πραγματικότητας του κ. Χαραλαμπόπουλου, συνδυάζεται με την παντελή έλλειψη γνώσεων γύρω από τη μαρξιστική θεώρηση των πραγμάτων και την εμμονική προσκόληση στο δέντρο αντι του δάσους, δημιουργώντας ένα κείμενο που μας έκανε να αναρωτιόμαστε για το αν είμαστε ακόμα στο site του Unfollow. Διαβάζουμε λοιπόν, για τον διεστραμμένο νου (είτε του Παφίλη, είτε του ΚΚΕ, δεν το ξεκαθαρίζει) που έδωσε συγχωροχάρτι στον κ. Στουρνάρα, για το ΚΚΕ το οποίο είναι μια «θρησκευτική αίρεση» (αλήθεια γιατί αίρεση και όχι θρησκεία) που ελπίζει στον «κομμουνιστικό παράδεισο», όπου όλοι μαζί «θα τρέχουμε γυμνοί στα λιβάδια». Θρησκευτική αίρεση είσαι σύμφωνα με τον κ. Χαραλαμπόπουλο αν… Χμ, αν τι; Αν σε μια εξεταστική επιτροπή δεν βάλεις κάποιον φυλακή; Από ποιο νόμο προβλέπεται αυτό; Αν σε συζήτηση γύρω από ένα σκάνδαλο διαφθοράς, μιλήσεις και για τα αίτια της διαφθοράς, πέρα απ’ τον παλιοχαρακτήρα κάποιου; Αν δεν καταγγείλεις το σκάνδαλο το ίδιο; Αφού η πραγματικότητα έδειξε πως και να το καταγγείλεις όπως έκανε ο κ. Παφίλης, κανένας θα νοιαστεί. Δεν ξέρουμε, τι έπρεπε να κάνει ο κ. Παφίλης σύμφωνα με τον κ. Χαραλαμπόπουλο. Μια φάπα στο Στουρνάρα και ένα μπαφάκι στις τουαλέτες;

Παρόλα αυτά, να έχουμε κάποιον που έτριξε τα δόντια στον Στουρνάρα, αν θέλει να γουστάρει. Η παράδοση του ανέξοδου πολιτικού λόγου και των επικοινωνιακών επιχειρημάτων που θέλει μάγκες πολιτικάντηδες να πουλάνε τσαμπουκά στους διεφθαρμένους, που εξέθρεψε στην προσπάθειά του να ανελιχθεί στην εξουσία ο μνημονιακός Σύριζα, δεν εξαλείφθηκε με την απώλεια της κυρίας Κωνσταντοπούλου από το κοινοβούλιο. Υπάρχουν άξιοι συνεχιστές, για τους οποίους αν θέλει ο κ. Χαραλαμπόπουλος, μπορεί να λειτουργήσει σαν προπαγανδιστής.

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s