Νέα Δημοκρατία, το φιάσκο συνεχίζεται

Ενάντια στις πιθανότητες πήγε τελικά η Νέα Δημοκρατία και κατάφερε να διεξάγει τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών της εκλογών. Ενώ όλοι πιστεύαμε πως ο Παπακαλιάτης θα πετύχαινε την αναβολή όχι μόνο της προβολής του Star Wars στην Ελλάδα, αλλά και των εκλογών της ΝΔ, ήλθε η πραγματικότητα και μας έβαλε στη θέση μας.

Το σύστημα της νέας εταιρείας, λειτούργησε άψογα και έτσι δυο μέρες μετά τις εκλογές είμαστε πολύ κοντά στην πλήρη ενσωμάτωση όλων των εκλογικών κέντρων που έστησε. Το μόνο που περιμένουμε είναι τα φαξ από μερικά απομακρυσμένα προεκλογικά κέντρα του λεκανοπεδίου, που βρίσκονται δυο μέρες μακριά από το κοντινότερο τηλεομοιότυπο. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί αυτό μπορεί να κάνει τους δημοσιογράφους γύρω απ’ τον Τραγάκη να λύνονται στα γέλια.

Πράγματι η συμμετοχή ξεπέρασε το αναμενόμενο, αφού στις γαλάζιες κάλπες προσήλθαν περίπου 400.000 «στελέχη, μέλη και φίλοι» του κόμματος, δηλαδή αριθμός που αγγίζει το ιλιγγιώδες 4% του πληθυσμού. Και οι τέσσερις υποψήφιοι παραδέχτηκαν πως η αθρώα προσέλευση, δείχνει πως ο λαός ελπίζει ακόμα στη Νέα Δημοκρατία, με τον Βαρβιτσιώτη το γηραιότερο να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και να αναφωνεί πως αφέθηκαν οι αμαρτίες του κόμματος.

Η διεξαγωγή στα εκλογικά τμήματα κύλισε ομαλά, αφού οι ουρές δεν πτόησαν τις χιλιάδες ψηφοφόρων, οι οποίοι κατά περιπτώσεις χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι και τέσσερις ώρες για να ψηφίσουν, αφού το σύστημα αναβόσβηνε σαν χριστουγεννιάτικο λαμπάκι σε γιορταστικούς ρυθμούς. Οι περισσότεροι δήλωσαν πως το θεώρησαν μια καλή προπόνηση για τις ουρές συσσιτίων που σιγά σιγά απευθύνονται σε όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού.

2432600

Τους διοργανωτές δε φαίνεται να απασχόλησε, ούτε η ηλικία των ψηφοφόρων. Με το ίδιο σκεπτικό δήλωσαν, πως αν είναι κάποιος να βγει στο δρόμο μαζί με άλλους, καλύτερα να βγει για να ψηφίσει αρχηγό της ΝΔ. Οι πιο κακοπροαίρετοι αριστερίζοντες, βρήκαν ανακούφιση στο ότι ο μεγάλος εχθρός πια της ΝΔ είναι ο χάρος και όχι ο Σύριζα, αλλά πάντα τέτοιοι ήταν αυτοί.

2432583

Οι αντιδράσεις από τους υποψηφίους ήταν ποικίλες για τα αποτελέσματα. Ο Μεϊμαράκης δεν είπε κάτι, ο Τζιτζικώστας δήλωσε στενοχωρημένος, ο Μητσοτάκης πως έχει μαζί του πια το 60% των ψηφοφόρων. Αλλά η καλύτερη αντίδραση ήταν ξανά του Άδωνι:

12369101_719140201520679_4270268487803773850_n

Σημαντική λεπτομέρεια, τα αποτελέσματα της ΝΔ-UK (ναι ούτε εμείς ξέραμε πως υπήρχαν), που μαζεύτηκαν σε μια pub στο Σίτυ του Λονδίνου, και ψηφίσανε μεταξύ τους καταλήγωντας σε ένα δίλημμα ανάμεσα στο Μητσοτάκη και το Γεωργιάδη, δημιουργώντας για άλλη μια φορά κατάθλιψη λόγω της φυγής των μυαλών από τη χώρα μας…

Με αγωνία συνεχίζουμε να περιμένουν το δεύτερο γύρο των εκλογών, όπου ο καραμανλισμός θα συγκρουστεί μετωπικά με τον μητσοτακισμό…

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s