Μερικές πολύ συγκεκριμένες προτάσεις

Το “ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ” για άλλη μια φορά, με τον πολύ καθαρό, αλλά και γεμάτο νόημα λόγο που το διακρίνει, εξέπεμψε μία πρόταση, τομή, για την πολιτική ζωή αυτού του τόπου.

Μετά από ώριμη σκέψη και διαβούλευση, η αγέλη άξιων και πετυχημένων ανθρώπων που απαρτίζουν το κέντρο λήψης αποφάσεων του “ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ”, υπό το άγρυπνο και σπινθηροβόλο βλέμμα του Σταύρου, συνέταξε μια λίστα με 7 + 1 αλλαγές που προτείνει να γίνουν στον εκλογικό νόμο. Αυτές οι αλλαγές όπως υπολογίζει το “ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ”, θα αντικαταστήσουν μια άλλη λίστα με κάμποσα μπούλετ πόιντς(όπως λένε και στο χωριό του Μπογδάνου κάπου στην ορεινή Νάξο) με παθογένειες για την πολιτική ζωή(μάλλον αναφέρονται στην πλατωνική έννοια της πολιτικής ζωής εδώ) με μια τρίτη λίστα με θετικά πράγματα για την πολιτική ζωή.

Επιγραμματικά και όπως τα καταλαβαίνω, τα 7 σημεία είναι τα εξής:

  1. Μείωση των βουλευτών κατά 45, γιατί οι τελευταίοι 45 που εκλέγονται είναι συνήθως σκάρτοι απ’ότι φαίνεται. Αλλά δεν θα μειωθούν και ακριβώς κατά 45, γιατί οι βουλευτές δεν θα έχουν ακριβή αριθμό, αλλά ο αριθμός τους θα κυμαίνεται μέσα στο σύνολο των φυσικών αριθμών και σε τιμές μεγαλύτερες, ή ίσες του 255(πιθανών βάση της φάσης του Ερμή την Κυριακή που θα γίνονται οι εκλογές).
  2. Κάθε εκλογέας θα έχει 2 ψήφους και θα ψηφίζει με 2 ψηφοδέλτια, γιατί τα πράγματα ήταν πολύ απλά πριν και είναι καλή περίπτωση να περιπλέξουμε λίγο, για να κρατάμε το ενδιαφέρον του εκλογικού σώματος. Άσε που τώρα με τα δύο ψηφοδέλτια θα μπορούμε επιτέλους να ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ και με τα δύο χέρια όπως πάντα θέλαμε.
  3. Οι εκλογικές περιφέρειες θα χωριστούν σε δύο είδη περιφερειών, μονοεδρικές και ευρείες και κάθε εκλογικό κέντρο θα ανήκει σε δύο περιφέρειες, μία από το κάθε είδος.
  4. Το μπόνους θα καταργηθεί, δηλαδή δεν θα καταργηθεί, απλά θα υπολογίζεται με κάποια ποσοστιαία συνάρτηση, απευθείας από το πεφωτισμένο κεφάλι του Σταύρου.
  5. Μέσα σε όλο τον μέχρι στιγμής ορυμαγδό αλλαγών που προτείνουν οι σοφοί, το όριο εισόδου στην βουλή, προτείνουν να διατηρηθεί στο 3%, έτσι για την καφρίλα.
  6. Η κατανομή εδρών θα πρέπει να μπορεί να υπολογιστεί μόνο από έμπειρους χρήστες του διαφορικού λογισμού, του Ερμητικού αποκρυφισμού, αλλά και της οιωνοσκοπίας.
  7. Τα κόμματα θα εκδημοκρατιστούν, γιατί θα κλάνουν μέντες στην ιδέα διεξαγωγής εκλογών με το νέο σύστημα.

+1. Θα εκλέγονται από και θα εκλέγουν 5 βουλευτές, οι Έλληνες του εξωτερικού, γιατί αυτοί ξέρουν καλύτερα και δεν είναι σαν εμάς τους τσομπάνηδες που έχουμε μείνει ακόμα στην βορειότερη χώρα της Αφρικής.

Κλείνω με μερικές ιδέες δικές μου, που απευθύνω στον Σταύρο, ώστε να συζητηθούν στα όργανα του “ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ”:

  • Πιστεύω ακράδαντα, ότι θα είχε εξαιρετικά δημοκρατικά αποτελέσματα για την πολιτική ζωή, αλλά και για τα κόμματα εν γένει, το να έχουμε τελείως τυχαίο αριθμό βουλευτών, που θα καθορίζεται από τα επίπεδα σακχάρου του Πάνου Καμένου την Κυριακή των εκλογών.
  • ίσως θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα ψήφου, μόνο οι Έλληνες του εξωτερικού, μιας και είναι κατά κοινή ομολογία πιο αρμόδιοι από τους μέσα και ίσως να δώσουμε και δικαίωμα ψήφου, στους πολίτες ορισμένων χωρών που έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο, ασχέτως ιθαγένειας.

(όχι αλήθεια δεν τα βγάζω από το μυαλό μου.)

Κάστωρ.

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s