ΟΠΚΕ εναντίον απεργών

Από τις 14 Νοεμβρίου ξεκίνησαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στις συνεργαζόμενες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα»

Καθότι η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική, η εργοδοσία αρχικά προσπάθησε να διασπάσει τους εργαζόμενους, δίνοντας σε ορισμένους μερικά από τα οφειλόμενα δεδουλευμένα. Αφού απέτυχε αυτό, έφερε στο χώρο εργασίας, μπράβους με όπλα.

Όταν ούτε οι μπράβοι του υποκόσμου ήταν αρκετοί για να φοβίσουν τους απεργούς, σήμερα επιστρατεύτηκε η ξεκάθαρη κρατική καταστολή. Μονάδες της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ, εισέβαλαν και συνέλαβαν 28 απεργούς καθώς και μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ που βρίσκονταν στο πλευρό τους.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, στο σημείο που έχουμε φτάσει, είναι η δράση της ΟΠΚΕ ενάντια σε απεργούς. Πιο συγκεκριμένα διαβάζουμε:

«Κύρια αποστολή των ΟΠΚΕ είναι η προγραμματισμένη, στη βάση πληροφοριών, αποφασιστική και αποτελεσματική επέμβαση σε περιοχές με αυξημένα προβλήματα, χώρους όπου συχνάζουν άτομα ύποπτα τέλεσης εγκλημάτων με κύριο στόχο την πρόληψη και καταστολή της βαριάς εγκληματικότητας (κλοπές, ληστείες, εκβιάσεις, εμπόριο ναρκωτικών κ.τ.λ.)»

Ποιός είναι ο υπεύθυνος που στη βάση πληροφοριών, προγραμμάτισε επέμβαση σε χώρο εργασίας? Ποιός είναι αυτός που έκρινε τους απεργούς ως άτομα ύποπτα να τελέσουν κλοπή, ληστεία και εμπόριο ναρκωτικών?


Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s